Voorlichting

Als jij je herkent in het volgende beeld, dan is de Master Leren en Innoveren (MLI) een interessante keuze voor jou.

Je bent een professional met een kritisch opbouwende blik die houdt van het maken van eigen keuzes. Je bent nieuwsgierig en stelt van nature vragen die niet alleen gaan over de inhoud, maar ook over processen in de organisatie. Waarom doen we dit? Waarom nu? Wie zijn betrokken? Wie heeft wanneer invloed? 

Je wil de energie die je stopt in verbeteringen en vernieuwingen beter leren gebruiken, samen met collega’s door onderzoekend te innoveren. Je zoekt theoretische verdieping om je handelen in de praktijk te versterken.  Je wil wellicht later ook buiten het onderwijs kunnen werken, bijvoorbeeld in educatieve settingen rondom professionaliseren. 


Voorlichting over de master

 

Graag heten we je welkom op een voorlichting over de Master Leren en Innoveren, die plaatsvindt in een Leerkring

We gaan met elkaar in dialoog over houding en gedrag van een onderzoekend veranderaar. Je bent in gesprek met een docent en alumnus of student, waardoor je ervaart hoe een leerkring binnen de MLI werkt aan het verwerven van kennis, inzichten en vaardigheden. Je krijgt zo een beeld van de praktijk en voelt welke verwachtingen wij hebben van samenwerken en samen leren. Je krijgt een inkijkje in toetsuitwerkingen.  

Onze volgende voorlichtingen vinden plaats op:

Dinsdag 15 november van 19.30 tot 20.45 uur (online)
Dinsdag 20 december van 19.30 tot 20.45 uur (online)

Aanmelden kun je via onderstaand formulier. Informatie over het programma en hoe je kunt inloggen (of waar je moet zijn) ontvang je per mail.

Meld je aan voor de voorlichting

Loading

Dit vonden bezoekers van onze voorlichtingsbijeenkomst:

‘Zelden ben ik zo enthousiast geweest over de voorlichting van een opleiding. Een duidelijk en inspirerend verhaal. Het geeft de indruk van een bijzonder leerzame en gemoedelijke opleiding!”

 

Ontmoetingen met Teacher Leaders

Beleven 

Teacher Leaders houden van de ruimte om eigen keuzes te kunnen maken, dat begrijpen we goed. We maken daarom graag (verder) kennis met je door je uit te nodigen voor verschillende activiteiten, zie hieronder bij Leerkring, Meeloopdag, en Gesprek. Deze activiteiten zijn gericht op het ervaren en beleven van de opleiding zelf. Je kunt telkens opnieuw aan activiteiten meedoen als je dat waardeert, zo krijg je goed zicht op de opleiding in de praktijk. Dat geeft jou meer zekerheid over je keuze, en ons meer zekerheid dat studenten onze manier van opleiden waarderen: dat zien we als een wederzijds voordeel. 

Informeren 
De studie-informatie van de MLI is beschikbaar in twee vormen: een studiegids en een losse toelichting in een ingesproken powerpointpresentatie die op verzoek aan je worden gemaild. Zo heb je alle informatie bij elkaar, van intake tot studietijd per week, van leerlijnen en begeleiding tot toetsing. Heb je daarna nog specifieke vragen, dan kun je contact opnemen met opleidingscoördinator Anne-Marie van der Horst

Matchen 
Als je je aanmeldt krijg je eerst een intakegesprek waarvoor je informatie aanlevert. Jij en wij willen graag uitzoeken of er een goede match is in verwachtingen. Lees hier meer over de procedure.
 

1. Leerkring 

We gaan met elkaar in dialoog over houding en gedrag van een onderzoekend veranderaar. Je bent in gesprek met een docent en alumnus of student, waardoor je ervaart hoe een leerkring binnen de MLI werkt aan het verwerven van kennis, inzichten en vaardigheden. Je krijgt zo een beeld van de praktijk en voelt welke verwachtingen wij hebben van samenwerken en samen leren. Je krijgt een inkijkje in toetsuitwerkingen. Je kunt je aanmelden via het formulier op deze pagina.

2. Live toehoren/meedoen met een fysiek college 

Op vrijdagen kun je op afspraak deelnemen aan een college. Je ziet mensen aan het werk, je proeft de sfeer van de groep en de locatie. Je ontmoet studenten en docenten. Je meldt je aan bij het servicebureau en wordt uitgenodigd voor een specifiek moment. 

3. Open gesprek met student of alumnus

Een online gesprek met een student of alumnus uit jouw domein: PO, VO, MBO, HBO of HRD van een bedrijf (professionaliseren en ontwikkelen). Mensen die de praktijk binnen de studie kennen en daar open over willen vertellen. Je kan al je vragen, afwegingen en twijfels eens spiegelen. Je meldt je aan bij het servicebureau.

Proefstuderen

In twee avonden in april kun je ervaren hoe het is om interactief op masterniveau te studeren. Vooraf lees je literatuur en voor de tweede avond maak je een opdracht. Beide colleges sluiten op elkaar aan. Lees hier meer informatie.